Влітку організм потрібно підтримувати не тільки звичними продуктами і водою. Дієтологи в усьому світі рекомендують вживати продукти зі списку нижче. Саме вони сприяють тому, що ви легше переносите спеку, не страждаєте від зневоднення і відчуваєте себе добре.
Помідори
Речовина лікопін надає помідорам яскраво-червоний колір і допомагає захистити їх від ультрафіолетових променів сонця. Ця ж речовина допомагає захистити клітини організму від пошкоджень. Помідори містять калій, вітаміни B і E та інші поживні речовини, а також сприяють зниженню кров'яного тиску.
Цукіні
Кабачки містять пектин, який поліпшує здоров'я серця і знижує рівень холестерину.
Кавун
Кращий продукт для вживання у спеку. Високий вміст клітковини і води дозволить вам відчувати себе ситим довгий час. Кавунова м'якоть містить лікопін, як і помідори.
Апельсини
Цей солодкий цитрусовий фрукт багатий калієм. Дефіцит калію зазвичай призводить до судом. Апельсини заповнюють запаси калію і позбавляють від м'язових спазмів, оскільки на 80% складаються з води.
Йогурт
Йогурти з нормальною жирністю і високим вмістом білку корисні для вживання у спеку. Йогурт також додає дозу білків, корисних бактерій, які забезпечують безперебійну роботу вашої травної системи.
Селера
Селера діє як сечогінний засіб, допомагаючи скинути зайву вагу, не викликаючи зневоднення. Складові цього овоча стимулюють нирки, змушуючи їх виводити шлаки і зайву рідину з тіла, зменшуючи здуття живота.
Диня
Диня є сечогінним засобом, тобто допомагає організму позбавитися від зайвої рідини і солі.
Ожина
Ця ягода містить широкий спектр важливих поживних речовин, включаючи калій, магній, кальцій і вітаміни А, С і Е. Вона також є здоровим джерелом антоциана, потужного антиоксиданту, що додає ожині насичений пурпурний колір.
Яблука
Яблука багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину, також вони містять поліфеноли, які пов'язані зі зниженням артеріального тиску та ризиком інсульту. Якщо ви будете їсти яблука зі шкіркою, то максимально збільшите кількість споживаних важливих поживних речовин.
Груші
Груші багаті клітковиною, вітамінами та життєво важливими рослинними з'єднаннями. Вважається, що ці поживні речовини допомагають зменшити запалення, зміцнюють здоров'я кишківника та серця і захищають від деяких захворювань.
Інжир
За даними Mayo Clinic, два сушених інжири середнього розміру містять більше 1,5 грама клітковини. Інжир також багатий калієм, кальцієм, магнієм, залізом і міддю.
Полуниця
Солодкі, соковиті ягоди містять флавоноїди, які збільшують приплив крові до шкіри і знижують чутливість до світла, що покращує зовнішній вигляд, структуру і текстуру шкіри.
Авокадо
Джерело мононенасичених жирів, суперпродукт. Рекомендується вживати його у складі салатів або як доповнення до бутербродів.
Лосось та інша червона риба
Містить омега-3, які необхідні для шкіри, нігтів, волосся та нормальної роботи гормональної системи.
Огірок
Огірки на 95% складаються з води, містять два фітонутріентних з'єднання – лігнани та кукурбітацин, які мають протиракові властивості! Крім того, це низькокалорійна їжа, що містить вітаміни А і К, магній, калій і марганець.
Кукурудза
Кукурудза багата вуглеводами, клітковиною, вітамінами і мінералами. Але в ній також відносно мало білків і жирів, що робить її відмінним літнім продуктом. Кукурудза має високий рівень лютеїну та зеаксантину, які запобігають катаракті та віковій дегенерації жовтої плями.
Сливи
Сливи містять поліфенольні антиоксиданти, які позитивно впливають на здоров'я кісток. Ці антиоксиданти також знижують ризик серцевих захворювань та діабету. Одна слива містить невелику кількість вітамінів групи B, фосфору і магнію.